loading...
 

Ontdek het echte Italia met een actieve autorondreis van Genius Loci Travel !

 

Voor wie van wandelen houdt, maar misschien niet iedere dag....

Voor wie van vrij rondreizen houdt, maar ook graag actief bezig wil zijn....

Voor wie graag de beroemde plekken wil zien, maar ook het echte Italië wil ontdekken....

 

Voor al die mensen heeft Genius Loci Travel het concept van de 'actieve autorondreis' ontwikkeld. U zult zien dat onze autorondreizen nog steeds ontdekkingsreizen zijn.

Een 'actieve autorondreis' van Genius Loci Travel betekent:

 

Een autorondreis kan nog steeds een avontuur zijn. Zeker in de onbekendere streken van (Zuid-) Italië zijn er nog veel mooie plekken te ontdekken, zult u een gastvrije bevolking ontmoeten en de lekkerste streekgerechten proeven. U kunt nog steeds over vrijwel lege wegen reizen, door ongerepte natuur wandelen, en in een verstild dorpje een espresso of een glas wijn drinken.

Wij bieden een groot aantal 'actieve autorondreizen' aan, verspreid over heel Italië, maar voornamelijk door nog onbekende streken in Centraal en Zuid- Italië. Meer van deze reizen vindt u op onze Engelstalige website: www.genius-loci.it/tour/drive-hike-walk-discover  De volgende reizen bevelen we speciaal aan:

Amalfi and Cilento

Amalfi & Cilento Ontdekkingsreis


Een prachtige rondreis – beschreven in het ANWB 'Reizen' Magazine van maart 2011 – die u naar de wereldberoemde (en ongelooflijk mooie) Amalfi-kust brengt. Maar die u ook door het nog vrij onbekende Nationaal Park Cilento voert. Met een wondermooie kust en vrijwel lege stranden – zeker in het voor- en naseizoen. En een binnenland met een overweldigende natuur en dorpjes, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. En u kunt ook een paar extra uitstapjes maken, bijvoorbeeld naar de indrukwekkende Griekse tempels van Paestum, de grotten van Castelcivita of Pertosa en het klooster van Padula, één van de grootste van Zuid-Europa, of naar het bekendere – maar nog steeds prachtige – eiland Capri, naar Pompeii of de Vesuvius.
Wij bieden hier verschillende rondreizen aan. Deze rondreizen zijn zorgvuldig samengesteld om u de vershiillende aspecten van de regio te leren kennen. Uiteraard zijn het slechts suggesties; wij helpen u graag bij het samenstellen van een rondreis 'op maat', die precies aan al uw speciale wensen voldoet.

Optie 1: Op Ontdekkingsreis langs de Amalfi- en Cilentokust

Optie 2: De onbekende Amalfi-kust en het binnenland van de Cilento

Optie 3: Cultuurlijke en Natuurlijke Parels van Amalfi en de Cilento

 

Profiteer nu: op al onze reizen in Amalfi & de Cilento krijgt u 10 % korting onder vermelding van 'Reizen – maart 2011' (geldig voor alle boekingen in 2015).

 
Basilicata

Basilicata & Calabria: een ontdekkingsreis door de "Mezzogiorno"


Een fascinerende rondreis door het diepe zuiden van Italie– beschreven in het meest recente ANWB 'Reizen' Magazine. Een prachtig gebied, met een rijke, Griekse en Byzantijnse, geschiedenis. De Basilicata (land van de basilieken) is misschien wel de onbekendste regio van Italië. Onterecht, want het heeft veel te bieden, zoals de ‘Dolomieten’ van het zuiden en de culturele hoofdstad Matera, één van de meest intrigerende steden van Europa, grotendeels ondergronds gebouwd. De landschappen, de verstilde kleine dorpjes, en de indrukwekkende canyons zullen een grote indruk achterlaten. Dan reist u via het ruige Nationaal Park de Pollino, één van Zuid-Europa's laatste stukken echte wildernis naar Calabria. Hier kunt u prachtige wandelingen afwisselen met bezoeken aan dorpjes zoals Civita, die hun Orthodox-Albanese cultuur hebben bewaard. U reist in de voetsporeren van Escher naar Morano Calabro, om daarna via een prachtige route af te zakken naar één van de brede zandstranden aan de Middellandse Zee. U kunt deze tour op vele manieren uitbreiden. Wij adviseren in ieder geval een week, om dan via de Cilento terug te reizen.

 
Abruzzo Genius Loci Travel

Abruzzo – de bergen van Rome


Een prachtige rondreis door de ruige bergen van de Abruzzo, op korte afstand van Rome, maar misschien wel het absolute tegendeel: prachtige bergmassieven – met maar liefst 3 Nationale Parken – kleine dromerige middeleeuwse stadjes, geïsoleerde kloosters en vervallen kastelen. Maak een wandeling door het 'Kleine Tibet', naar de hoogste top van Centraal- Italië, ontdek de spectaculaire kloof van de Orfento-rivier en relax in prachtige stadjes als Sulmona, Scanno en Civitella.

Optie 1: Abruzzen, de authentieke wildernis van Centraal-Italië

 
Sicilie

Het Barokke Sicilië – Griekse cultuur in de schaduw van de Etna


Zuidoost Sicilië is één van de meest veelzijdige stukken van dit wondermooie eiland. In korte tijd rijdt u vanaf de imposante Etna, Europa's hoogste vulkaan, naar het Griekse Syracuse, langs prachtige verstilde Barok-stadjes en onverwacht groene stukken natuur, waaronder uiteraard de beroemde kloof van Pantalica, met een indrukwekkende necropolis. En een kort uitstapje brengt u naar het meest zuidelijke punt van Europa !

Optie 1: Griekse cultuur in de schaduw van de Etna

 
Puglia e Basilicata

Puglia & Basilicata


De Basilicata (land van de basilieken) is misschien wel de onbekendste regio van Italië. Onterecht, want het heeft veel te bieden, zoals de provinciehoofdstad Matera, één van de meest intrigerende steden van Europa, grotendeels ondergronds gebouwd. In combinatie met een paar prachtige stukken van de 'hiel' van Italië, zoals het wondermooie schiereiland Gargano, het Barokke Lecce en het Moorse Otranto, zult u tijdens deze reis vele plezierige ontdekkingen doen !

 
Calabria & Nationaal Park Pollino

Calabria & Nationaal Park Pollino


Calabrië is de teen van de Italiaanse laars. Eén van de armste streken van Italië, maar ook een prachtig gebied, met een rijke, Griekse en Byzantijnse, geschiedenis. En, op de grens met de Basilicata ligt het ruige Nationaal Park de Pollino, één van Zuid-Europa's laatste stukken echte wildernis. Hier kunt u prachtige wandelingen afwisselen met bezoeken aan dorpjes zoals Civita, die hun Orthodox-Albanese cultuur hebben bewaard, om daarna af te zakken naar één van de brede zandstranden aan de Middellandse Zee.

 

Waarom een rondreis in Italië met Genius Loci Travel ?Genius Loci Travel is een Italiaans-Nederlandse Tour Operator, met één specialiteit: aktieve vakanties in Italië !

Wij bieden géén duizenden reizen aan over de hele wereld, maar kennen iedere vierkante meter van ons land, en kunnen daarom als beste die plekken uitzoeken, die andere reisaanbieders vaak links laten liggen.

Vele gebieden zijn door ons 'ontdekt' voor het Nederlandse publiek. Zo waren wij de eersten die de kust van Amalfi en daarna ook de Cilento op de 'kaart' hebben gezet. Maar dit geldt ook voor de prachtige wandelroutes, die veelal ter plekke door Genius Loci worden ontwikkeld en beschreven. Veel van de paden zijn door ons ontdekt en worden dan met behulp van de plaatselijke autoriteiten schoongehouden. Vaak kan Genius Loci Travel hierdoor als eerste unieke wandeltochten in Italië ontwikkelen, door onbekende streken, maar ook in bekende toeristische gebieden (vaak later door vele andere reisorganisaties nagevolgd).

Maar de uitdaging is voor ons om steeds nieuwe plekken te ontdekken, maar ook het beste van de bekendere streken in onze vakanties in te passen. Onze internationale staf weet wat het betekent een kwaliteits-vakantie te bieden, ook in die gebieden waar het toerisme nog in de kinderschoenen staat.

Na bijna 20 jaar ervaring met aktieve vakanties in geheel Italië kan Genius Loci Travel u nu de beste selectie aan autorondreizen, prachtige vakantiewoningen en uiteraard de mooiste wandel- en fietsreizen in Italië aanbieden.

Veel van onze reizen zijn standaard met een Engelstalige reisbeschrijving of gids, maar op aanvraag kan ook veel in het Nederlands gedaan worden. De bovengenoemde reizen hebben een Nederlandstalige reisbeschrijving.

En een antwoord op uw vraag per mail, dat krijgt u zeker in het Nederlands!

Genius Loci Travel, ontdek authentiek Italië !

Zie ook het Maart-nummer van 'REIZEN'

Amalfi & Cilento - een ontdekkingsreis

Amalfi & Cilento - INFO

HOME | FAQ'S | TRAVEL AGENTS | PRIVACY POLICY

© copyright, GLT 2022 - All rights reserved